Forteltet til den eventyrlystne campist

By:
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Der findes typisk 2 typer campister, fastlæggerne og de eventyrlystne. Fastlæggerne har deres campingvogn stående på den samme campingplads, typisk i Danmark, år efter år og bruger hele sommerhalvåret i deres campingvogn. De eventyrlystne er nysgerrige typer der vil opleve noget nyt hele tiden, de er derfor typisk ikke på den samme campingplads længere end en uge ad gangen.

Hvis du hører til den sidste kategori kender du helt sikker til besværet med at sætte fortelt op, og pille det ned igen fem gange i løbet af din sommerferie. Det er måske til at klare en sommerdag ved Vesterhavet med skyer og 23 grader, men når du står i Italien eller Frankrig på en støvet campingplads, med 35 grader og uden en vind, så bliver den tunge forteltdug pludselig meget tung.

Hvis du kender til problemet, så er det nu du skal spidse ører! Teltmesteren har nemlig et fantastisk alternativ til den eventyrlystne campist, hvad angår fortelte. Han tilbyder et oppusteligt telt til din campingvogn som tager under fem minutter at sætte op, og vejer en brøkdel af et ordinært fortelt. De smarte oppustelige fortelte har en elegant opsætningsproces, der løber nemlig luftkanaler hele vejen langs teltes ramme, og når du sender luft igennem bliver de pustet op og så står dit fortelt helt af sig selv. Det eneste du skal gøre er at forankre teltet til campingvognen, og så er det sat op.

Et oppusteligt fortelt er selvfølgelig lidt mere delikat end de ordinære fortelte, så hvis du skal bruge det som fastlægger i Danmark eller norden, må du nok hellere kigge efter et ordinært fortelt. Dugen er ikke ligeså tyk, og fordi selve teltet vejer mindre, blæser det også meget lettere væk. Men skal du bruge det sydpå, er det intet problem for kommer der en storm eller et stort regnskyl, ja så pakker du det bare væk og sætter det op igen bagefter.